Οι ουλές που παρουσιάζονται είτε μετά από μια φλεγμονή όπως η ακμή είτε μετά από ένα χειρουργείο ή έγκαυμα είναι αντιαισθητικές π.χ. ουλές στο πρόσωπο και συχνά δημιουργούν και δυσλειτουργία ουλή μετά από έγκαυμα. Οφείλονται στη δημιουργία μη φυσιολογικού ιστού στην προσπάθεια που κάνει ο οργανισμός να επουλώσει βλάβη και δεν σχετίζεται πάντα με την αρχική σοβαρότητα της βάβης ή με την επιτυχία της θεραπείας.

Οι διαφορές αισθητικές παρεμβάσεις όπως laser ή ειδικά pellings, PRP προσπαθούν να διορθώσουν τις ουλές διεγείροντας το δέρμα να παράξει καινούργιο ιστό. Όταν όμως οι ουλές είναι έντονα ινώδης με μεγάλα ¨βαθουλώματα¨ θα πρέπει πρώτα να φύγει ο παθολογικός ιστός, να μαλακώσει το δέρμα και να ανέβι η ουλή για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην θεραπεία και να μπορέσουν οι θεραπευτικές μέθοδοι να φθάσουν σε όλο το βάθος της ουλής για να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Αυτό ακριβώς κάνουν τα ειδικά ένζυμα Rb Serum.

Το Pb serum στην πιο ισχυρή του έκδοση, το high Pb serum είναι ένα μείγμα ανασυνδυασμένων ενζύμων β΄γενιάς της κολλαγενασης σε μεγάλη ποσότητα της λύασης και λίπασης. Το ένζυμο κολλαγενάση ‘’τρώει’’ το παθολογικό κολλαγόνο που υπάρχει στην ουλή και που δημιουργεί αντιαισθητική σκλήρυνση ή βαθούλωμα, αποκαθιστωντας την βλάβη και βοηθώντας όλες τις άλλες μεθόδους να αποδώσουν στο 100%.

Στις περισσότερες περιπτώσεις σκληρών ουλών το Rb serum από μόνο του μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα.

Γίνεται από τον γιατρό σε 2-3 συνεδρίες κάθε 15 ημέρες. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

Club