Ραβδώσεις

Οι ραβδώσεις είναι ένα είδος ατροφικής ουλής. Οφείλεται στην επίδραση των ορμονών πάνω στον συνδετικό ιστό του δέρματος για αυτό παρατηρούνται συχνά στην εγκυμοσύνη και στην εφηβεία. Έντονη γυμναστική με βάρη ή μεγάλη αύξηση βάρους μπορούν επίσης να προκαλέσουν ραβδώσεις. Στην αρχή οι ραβδώσεις μπορεί να είναι κόκκινες με την πάροδο του χρόνου όμως ασπρίζουν.


Θεραπεία

Στο ιατρείο της Dr. Όλγας Λαζάρου εφαρμόζεται πρωτόκολλο που περιλαμβάνει 2 είδη laser και την αυτόλογη μεσοθεραπεία νέας γενιάς πλούσια σε ινική.


Βήμα 1o – Ανάπλαση

Αρχικά εφαρμόζουμε CO2 fractional laser το οποίο διοχετεύει ενέργεια στο δέρμα διεγείροντας έτσι την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου. Στην ιδια συνεδρία κανουμε αυτόλογη μεσοθεραπεία πλούσια σε φιμπρίνη. Αυτό ενισχύει το αποτέλεσμα με δύο τρόπους: Διεγείροντας επιπλέον την παραγωγή κολλαγόνου αλλά και επιταχύνοντας κατά πολύ την επούλωση.


Συχνές Ερωτήσεις


Η διαδικασία γίνεται με προηγούμενη εφαρμογή αναισθητικής κρέμας για αν είναι όσο το δυνατόν πιο άνετος ο ασθενής. Το δέρμα μετά είναι κόκκινο και την επόμενη ημέρα εμφανίζει εμφανίζει καφετί τετραγωνάκια στα σημεία που περασε το laser. Λόγω της ταυτόχρονης εφαρμογής πλούσιας σε φιμπρίνη μεσοθεραπείας εχουμε αποκατάσταση σε 3-4 ημέρες!

Εάν δεν εκθέσετε το δέρμα σε ήλιο ναι μπορεί να γίνει και καλοκαίρι. Εναλλακτικά στο ιατρείο αντι το CO2 fractional laser εφαρμόζουμε το intracel με εξίσου καλά αποτελέσματα.

Ανάλογα με την έκταση και το βάθος των ραβδώσεων χρειάζονται 5-6 συνεδρίες.


Βήμα 2ο – Αποκατάσταση

Αφού γίνει το CO2 fractional laser και η αυτόλογη μεσοθεραπεία κάνουμε Pulse dye laser (V-beam). Έτσι εξαφανίζονται κοκκινίλες, επανέρχεται το φυσιολογικό χρώμα του δέρματος ενώ ενισχύεται ακόμη περισσότερο το αποτέλεσμα.


Συχνές Ερωτήσεις


Στο ιατρείο της η Dr. Όλγα Λαζάρου εφαρμόζει το ίδιο πρωτόκολλο για λευκές και κόκκινες ραβδώσεις (ραγάδες). Όμως στις κόκκινες χρειάζονται πολύ λιγότερες συνεδρίες. Συνήθως σε 3 συνεδρίες το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί.Club