Ξανθελάσματα

Τα ξανθελάσματα είναι κιτρινωπές πλάκες που εμφανίζονται γύρω από τα μάτια στο άνω και κάτω βλέφαρο. Περιέχουν χοληστερίνη. Δεν είναι όμως απαραίτητο να συνοδεύονται από αυξημένη χοληστερίνη στο αίμα.

Συχνές Ερωτήσεις

Επειδή ένα ποσοστό 55% των ασθενών με ξανθελάσματα παρουσιάζει διαταραχή λιπιδίων, προτείνεται οι ασθενείς να κάνουν έλεγχο για χοληστερίνη, τριγλυκερίδια και λιποπρωτείνες.

Τα ξανθελάσματα αντιμετωπίζονται με CO2 fractional laser, με πλάσμα τεχνολογία ή με χειρουργική αφαίρεση. Στο ιατρείο της, η Dr. Όλγας Λαζάρου χρησιμοποιεί την τεχνολογία πλάσμα Plex-r. Eνα ειδικό εξάρτημα της συσκευής που μοιάζει με στυλό πλησιάζουμε το δέρμα χωρίς να το ακουμπάμε. Ένας μικρός κεραυνός παράγεται και προκαλεί εξάχνωση των επιδερμικών κυττάρων χωρίς όμως να θερμαίνονται καθόλου οι υποκείμενοι ιστοί. Η μέθοδος αυτή δεν επηρεάζει πολύτιμα όργανα όπως είναι οι οφθαλμοί. Παράγεται κολλαγόνο με αποτέλεσμα την σύσφιξη του βλέφαρου.

Προσοχή! Η συσκευή να είναι αυθεντική πλάσμα γιατί αλλιώς γίνεται θερμική καταστροφή της επιδερμίδας που μπορεί να προκαλέσει δυσχρωμίες και ουλές.



Club