Λιποπρόσθεση


Στην λιποπρόσθεση γεμίζουμε με λίπος τις ρυτίδες του προσώπου και δίνουμε όγκο στα σημεία που χρειάζεται.

Στο σημείο από το οποίο θα πάρουμε το λίπος κάνουμε ειδική διογκωτική αναισθησία. Η διογκωτική αναισθησία έχει αναισθητικό με φυσιολογικό ορό και λίγη αδρεναλίνη. Το λίπος έτσι μαλακώνει ενώ τα αγγεία συσπώνται ελαφρά και αποφεύγουμε αιμορραγίες.
Με μια σύριγγα με κάνουλα στο άκρο της αναρροφούμε τα λιποκύτταρα.
Το λίπος, ξεπλένεται με φυσιολογικό ορό, φυγοκεντρείται και ενίεται μετά πολύ εύκολα με λεπτή κάνουλα στο πρόσωπο.


Συχνές Ερωτήσεις

Η λιποπρόσθεση γίνεται με τοπική αναισθησία και είναι τελείως ανώδυνη. Μετά το πρόσωπο είναι ελαφρά πρησμένο και μπορεί να έχει μελανιές. Σε λίγες μέρες έχουμε το τελικό αποτέλεσμα. Η Dr Όλγα Λάζαρου προτιμά να μην υπερδιορθώνει και έτσι έχουμε ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα άμεσα. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 2 ώρες.

Εάν θέλουμε ταυτόχρονα να δώσουμε όγκο, να διορθώσουμε πολλές ρυτίδες καθώς και το κενό κάτω από τα μάτια και τα χείλη τότε θα προτιμήσουμε την λιποπρόσθεση. Αν θέλω να διορθώσω μία ή δύο περιοχές ταυτόχρονα και άμεσα τότε θα προτιμήσουμε το υαλουρονικό. Επίσης, το λίπος είναι δικό μας υλικό, είναι τελείως ακίνδυνο και δεν κάνει αλλεργίες. Το μεγάλο του όμως πλεονέκτημα είναι ότι είναι πλούσιο σε βλαστοκύτταρα και έτσι έχουμε ταυτόχρονα με την αποκατάσταση όγκου και το γέμισμα των ρυτίδων, μεγαλύτερη βελτίωση της υφής και λαμπερό δέρμα.

Ουσιαστικά, η λιποπρόσθεση είναι μεταμόσχευση λιποκυττάρων. Ένα ποσοστό του λίπους απορροφάται. Αν όμως η λήψη, η επεξεργασία και η τοποθέτηση γίνουν σωστά, μεγάλο ποσοστό λιποκυττάρων επιβιώνει χαρίζοντας μόνιμο αποτέλεσμα.



Club