Κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα είναι μία κατάσταση που ταλαιπωρεί ακόμη και αδύνατες γυναίκες.

Είναι στην ουσία φλεγμονή του ιστού κάτω από το δέρμα που ξεκινά πάντα σαν διαταραχή της μικροκυλοφορίας. Στη συνέχεια ο ιστός αντιδραστικά σκληραίνει και παχύνεται δημιουργώντας την αντιαισθητική εικόνα φλοιού πορτοκαλιού. Επηρεάζεται από την διατροφή με κατεργασμένους υδατάνθρακες(λευκό αλεύρι,ζάχαρη) από το stress, την έλλειψη άσκησης, τις ορμόνες.

Υπάρχουν διαφορετιικά στάδια και διαφορετικοί τύποι κυταρίτιδας. Γι αυτό πριν την θεραπεία γίνεται προσεκτική εκτίμηση από την ίδια την Dr. Όλγα Λαζάρου ούτως ώστε να καταστρωθεί συγκεκριμένο θεραπευτικό πλάνο για κάθε ασθενή ξεχωριστά.


Το ολιστικό πρόγραμμα κατά της κυτταριτίδαςα) Με Carboxytherapy, ένα αβλαβές αέριο CO2 που υπάρχει στο σώμα μας, εισάγεται στο δέρμα με τριχοειδή βελόνα. Βελτιώνει την κυκλοφορία, οξυγονώνει τους ιστούς. Αποτοξινώνει χωρίς να προκαλεί χαλάρωση.
β) Για τις γυναίκες στην κλιμακτήριο και όσες έχουν μεγάλες κατακρατήσεις με ευρυαγγείες προτιμούμε την πρεσοθεραπεία. Στο ιατρείο μας διαθέτουμε την πρεσοθεραπεία BTL εγκεκριμένη από τον οργανισμό φάρμακων της Αμερικής (FDA) για λεμφική αποσυμφόρηση και αποτοξίνωση με 16 διαφορετικά προγράμματα.

Τώρα είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο β΄στάδιο, που είναι η διάσπαση της κυτταρίτιδας. Το επιτυγχάνουμε με το Pb Serum ειδικό μείγμα ανασυνδυασμένων ένζυμων, προϊόν βιοτεχνολογίας. Είναι πλούσιο σε κολλαγενάση, ένα ένζυμο που διασπά τον σκληρό ιστό της κυτταρίτιδας που φαίνεται σαν ¨φλοιός¨ πορτοκαλιού. Απαιτούνται 2-3 συνεδρίες, 1 συνεδρία ανά 15 ημέρες.

Όταν η κυτταρίτιδα συνυπάρχει με επιδερμική χαλάρωση, ολοκληρώνουμε την θεραπεία με ραδιοσυχνότητες. Οι ραδιοσυχνότητες παράγουν νέο κολλαγόνο και η επιδερμίδα σφίγγει. Έχουν ευχάριστη αίσθηση χωρίς καμία παρενέργεια. Χρειάζονται 6-12 συνεδρίες, 1 φορά την εβδομάδα από 25 min. περίπου.


Πρεσοθεραπεία


Η πρεσοθεραπεία είναι μία αποτοξινωτική θεραπεία, που ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου. βοηθώντας στην απομάκρυνση τοξινών και κατακρατήσεων. Συμβάλλει έτσι στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και στην διάσπαση του λίπους.


Συχνές Ερωτήσεις


Ο ασθενής τοποθετείται σε ειδικές μπότες που φτανουν μεχρι ψηλά στους μηρούς και μπορούμε να συμπεριλάβουμε και την κοιλιά και αν χρειάζεται τα χέρια. Μέσω ειδικού μηχανήματος διοχετεύεται ρυθμικά αέρας που συμπιέζει και αποσυμπιέζει το σώμα από κάτω προς τα πάνω κάνοντας ένα ρυθμικό μασάζ.

Το κλασικό μασάζ είναι έντονο και αν δεν γίνει σωστά δημιουργεί χαλάρωση και ευρυαγγείες.Αντίθετα το σώμα στην πρεσοθεραπεία δέχεται ένα ήπιο και ρυθμικό μασάζ,χωρίς να ταλαιπωρείται ο συνδετικός ιστός του δέρματος και χωρίς να επιβαρύνονται τα αγγεία.

  • Όσοι κάνουν καθιστική ζωή
  • Όσοι κάνουν καθιστική εργασία
  • Όσοι κάνουν δουλειά με έντονη ορθοστασία
  • Όσοι έχουν κάνει κάποιο χειρουργείο και έχουν περάσει κάποιοι μήνες
  • Όσοι αθλούνται έντονα για αποφυγή τραυματισμών των μυών
  • Όσες έγκυες αντιμετωπίζουν προβλήματα πρηξιμάτων στα άκρα τους
  • Όσοι θέλουν να χάσουν κιλά
  • Όσες γυναίκες βρίσκονται στην κλιμακτήριο με έντονες εναλλαγές στις ορμόνες τους και πρηξίματα σε όλο το σώμα

Δεν επιτρέπεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, βαρειά καρδιολογικά προβλήματα, πρόσφατη νόσηση με κακοήθεια.Club