Βιογραφικό

 

Δρ. Όλγα Λαζάρου
25 Χρόνια Δημιουργίας

Τέλειωσα την Ιατρική Σχολή Αθηνών

Έκανα την ειδικότητα της Δερματολογίας στο Göttingen της Γερμανίας και στην Δερματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών.

Ξεκίνησα σαν ελεύθερος επαγγελματίας στην Πάτρα και πολύ σύντομα ταυτόχρονα με την άσκηση της Δερματολογίας λόγω της αγάπης μου για την αρμονία και το ωραίο, το ενδιαφέρον μου τράβηξε η αισθητική Δερματολογία.

Η αισθητική Δερματολογία έκανε τότε τα πρώτα βήματα και εξελίχθηκα σαν επιστήμονας και άνθρωπος μαζί με αυτήν, βήμα-βήμα, παρακολουθώντας δεκάδες συνέδρια στο εξωτερικό και στην Ελλάδα και επισκεπτόμενη ιατρεία καταξιωμένων διεθνώς συναδέλφων στην Ευρώπη.

Έχω γράψει πολλά άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά, έχω συμμετέχει σε διάφορες εκπομπές σχετικές με την ιατρική αισθητική καθώς και σε συνέδρια Δερματολογίας και Δερματοχειρουργικής σαν ομιλήτρια μεταδίδοντας με χαρά τη γνώση αλλά και πλουτίζοντας ταυτόχρονα τις δικές μου εμβαθύνοντας σε πολλά θέματα που αφορούν την Δερματολογία.

Συνδυασμοί θεραπειών. Το μαγικό “και„

Ασκώντας όλα αυτά τα χρόνια την δερματολογία παρατήρησα ότι για διάφορα προβλήματα και ανάγκες του δέρματος υπήρχαν ξεχωριστές θεραπείες και επιλεγόταν η μια ή η άλλη ανάλογα με την εκτίμηση του θεράποντος. Τα αποτελέσματα ήταν καλά αλλά συχνά δεν ανταποκρινόταν απόλυτα στις προσδοκίες του γιατρού ή των ασθενών.

Έτσι με πυξίδα την γνώση αλλά και την εμπειρία μου και την έρευνα, άρχισα να συνδυάζω και να εφαρμόζω ταυτόχρονα επεμβατικές ή μη, ιατρικές τεχνικές αλλά και τεχνολογίες, δημιουργώντας διάφορα πρωτοποριακά επιστημονικά πρωτόκολλα αντιμετώπισης ξεχωριστών αναγκών του προσώπου αλλά και του σώματος γενικότερα.

Έτσι οι θεραπείες έγιναν αποτελεσματικότερες, μειώθηκε ο χρόνος και ο αριθμός συνεδριών αλλά και αυξήθηκε η ασφάλεια διότι ο συνδυασμός θεραπειών επιτρέπει την εφαρμογή ηπιότερων παραμέτρων.

Βραβείo Medical Beauty 2023

Επίσης, ενσωμάτωσα στην καθημερινή δερματολογική κλινική και αισθητική πράξη συγκεκριμένα συμπληρώματα βιταμινών, ιχνοστοιχείων και μεθόδων μελετώντας εναλλακτικούς δρόμους θεραπειών, πάντα επιστημονικούς. Πιστεύοντας ότι κάθε θεραπευτική προσέγγιση έχει να προσφέρει το δικό της κομμάτι στην υγεία, ευεξία, νεανικότητα και μακροβιότητα και η επιστήμη οφείλει αμερόληπτα να το αποκαλύψει .

Έτσι μπορώ να πω ότι υπάρχουν τόσα πρωτόκολλα όσα και οι ασθενείς. Τα πρωτόκολλα και οι συνδυασμοί είναι τελείως εξατομικευμένα γίνονται μαζί με τον ασθενή–πελάτη καθοδηγώντας τον να βρούμε μαζί την καλύτερη και πλέον συμφέρουσα λύση συνδυάζοντας τεχνολογίες, μεθόδους, θεραπείες και υλικά.

Βραβεία Ιατρικής Αναγνωρισιμότητας

Εμπειρία Ιατρείου

Ξεκίνησα το πρώτο ιατρείο στην Πάτρα.

Λόγω του μεγάλου όγκου δουλειάς και του αριθμού των ασθενών πελατών μου εγκαταστάθηκα το 2010 σε έναν δικό μου χώρο στο κέντρο της πόλης . Ένα ιατρείο ιδιαίτερης αισθητικής με άνετους χώρους και σύγχρονη τεχνολογία.

Το 2019 γίνεται νέα οργάνωση του προσωπικού και προσλαμβάνεται νέο προσωπικό το οποίο από τότε εκπαιδεύεται συνεχώς ώστε να αφουγκράζεται τις ανάγκες των πελατών και να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου .

Το 2022 εκπληρώνοντας την ζήτηση και επιθυμία πολλών ασθενών μου από την Αθήνα ξεκινώ νέο ιατρείο στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο λειτουργεί παράλληλα με το ιατρείο στην Πάτρα .

Από το 2021 δημιούργησα το δικό μου e-shop, που διαθέτει αποκλειστικά δερματολογικά καλλυντικά υψηλής ποιότητας. Εκεί συμβουλεύω όποιον επιθυμεί ποια προϊόντα μπορεί να χρησιμοποιήσει ανάλογα με τις ανάγκες του. Εκπλήρωσα έτσι το όνειρο μου, να έχει ο καθένας πρόσβαση σε ιατρική καθοδήγηση χρήσης προϊόντων χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να επισκεφθεί το ιατρείο.

“Δεν υπάρχουν ασθένειες αλλά ασθενείς”

Ιπποκράτης

Club